Marius Budăi: ”Nu putem livra 3 milioane de carduri într-o zi”. Lunile în care se primesc banii pe vouchere

Ministrul Muncii Marius Budăi a venit cu detalii despre modul în care vor fi confecționate, distribuite și încărcate voucherele sociale. Ministrul a anuțat că românii cu venituri mici vor primi banii pe carduri în lunile iulie, august, octombrie și decembrie, iar în această lună peste 3 milioane de persoane vor primi voucherele acasă. 

Legat de livrarea voucherelor peste două săptămâni, ministrul Marius Budăi a anunțat că nu este vorba despre o amânare.

„Nu, nu e absolut nicio amânare. (…) Este prima lună când se vor repartiza aceste carduri și când se vor încărca cu sumele de bani și vor fi patru tranșe, nu trei, vor fi lunile iulie, august, octombrie și decembrie. (…) Este prima lună când se împart aceste carduri, când se confectionează. Acțiunea se va derulaa în patru etape, confecționarea, urmează inscripționarea cu datele personale, am si furnizat fotografii cu cardurile, apoi transmiterea cardurilor catre cei care beneficiaza de aceste măsuri de spriijin si ulterior încărcarea cu bani. Cu siguranță pentu peste 3 milioane de cetățeni români”, a explicat ministrul Marius Budăi, potrivit realitatea.net.

„Nu putem confecționa 3 milioane de carduri într-o zi, nu putem inscripționa 3 milioane într-o zi și nu putem distribui 3 milioane de carduri într-o zi.

De aceea prima luna este mai complicată, dar ulterior nu vor fi decât alimentate. Spuneam din luna mai, făcând o analiză, că, dacă  vor fi persoane care în iunie nu vor primi aceste carduri si le vor primi începând cu 1, 2, 3 iulie, nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie nu va fi pe card. Este exclus așa ceva”, a asigurat Marius Budăi.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati