Marius Lazăr și Lavinia Cosma, copreședinții Partidului Verde (Verzii): România devine groapa de gunoi textil a Europei! – VIDEO

Marius Lazăr și Lavinia Cosma, copreședinții Partidului Verde (Verzii), afirmă că aproximativ 1500 de tone de deșeuri textile intră ilegal în fiecare lună în România. La vamă sunt declarate haine second hand sortate, în realitate, mare parte din acestea sunt deșeuri textile.
  • ”1-2 transporturi sunt prinse din cele 500 de transporturi lunare ilegale. Firmele serioase care fac și sortare și reciclare, conform legii, sunt sufocate de firmele care încalcă legea, cele care valorifică la costuri mici doar ceea ce e rentabil din aceste haine second hand. Restul este ars pe camp, îngropat în pământ sau vândut oamenilor săraci care le bagă pe foc pentru a se încălzi. Poluare extremă, risc major de boli, cancere pe banda rulantă.

Urmăriți în videoul de mai jos mărturia unui antreprenor care vrea un singur lucru: aplicarea legii, în mod egal pentru toată lumea!”, spun Verzii.

  • Legea, deși bună, nu se aplică! Instituțiile cu atribuții nu au suficientă expertiză sau suficienți oameni pentru a aplica legea. Ministrul Mediului e rupt de realitate, iar atunci când află informațiile reale pare legat de mâini și de picioare.

Noi, Verzii nu acceptăm ca România să fie groapa de gunoi textil a Europei. Suntem aici cu ochii pe ei! Vom reveni pe subiect!, se mai spune in postare.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati