Mars recheamă mai multe loturi de înghețată din Carrefour, Mega Image și Lidl

Mai multe loturi de înghețată Twix și Bounty sunt retrase din Carrefour, Mega Image și Lidl, pentru că au depășit nivelul de oxid de etilenă permis de legislația Uniunii Europene.

Mars recheamă voluntar din România mai multe loturi ale înghețatei Bounty, care conțin oxid de etilenă la un nivel mai mare decât cel permis de legislația Uniunii Europene.

„Este important că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă”, precizează producătorul.

Mars retrage de la vânzare următoarele loturi de înghețată Bounty: 025C1DOE01, 025D1DOE01, 025E1DOE01 și 025E3DOE01, cu termen de valabilitate 31 mai 2022.

Din magazinele Carrefour, Mars mai retrage trei loturi de înghețată Twix, din același motiv.

„Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, mai transmite compania.

Cumpărătorii care au achiziționat produsul și doresc rambursarea costului, să trimită poza ambalajului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii, în poza/pozele transmise trebuie să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Dacă se solică rambursarea pentru mai multe produse, clienții trebuie să trimită și o poză cu toate ambalajele produselor împreună.

Compania va rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati