Marseille a încheiat pe locul 2 în Ligue 1 şi va juca în grupele Ligii Campionilor

Olympique Marseille a încheiat pe locul 2 sezonul 2021-2022 din Ligue 1 şi va juca în grupele Ligii Campionilor, devansând-o in extremis pe AS Monaco, care a ocupat locul 3 şi va evolua în turul 3 preliminar al celei mai importante competiţii europene intercluburi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, în etapa a 38-a, ultima, Marseille a surclasat-o acasă pe Strasbourg, cu 4-0, iar Monaco a remizat, 2-2, la Lens, unde gazdele au egalat în al şaselea minut de prelungire. Monaco venea la Lens după nouă victorii consecutive.

Câştigătoarea titlului, Paris Saint-Germain, era cunoscută de mai multe etape. Victoria de sâmbătă, 5-0 acasă cu Metz, a fost eclipsată de anunţul că vedeta Kylian Mbappe şi-a prelungit cu trei ani contractul cu parizienii. Atacantul ovaţionat de publicul de pe Parc des Princes a reuşit o triplă, în minutele 25, 28 şi 50.

Rennes, clasată pe locul 4, şi Nantes, câştigătoarea Cupei Franţei, vor juca în Europa League. Nice, care a terminat pe poziţia a 4-a, va evolua în Europa Conference League.

Ultimele două clasate, Metz şi Bordeaux, au retrogradat în Ligue 2. Ocupanta locului 18, Saint-Etienne, va disputa un baraj în două manşe împotriva unei echipe din Ligue 2.

Campioana de anul trecut, Lille, a încheiat doar pe locul 10.

Sursa: Agerpres

Articolul Marseille a încheiat pe locul 2 în Ligue 1 şi va juca în grupele Ligii Campionilor apare prima dată în Sport Alert.

Citeste mai mult…

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati