Mărturia soției unuia dintre muncitorii care au murit pe șantierul din Bucureşti: Știam că lucra la parcarea din pasajul din Piața Muncii

Emilia Moise, soția unuia dintre cei doi muncitori decedați pe șantierul de lângă Biblioteca Națională din București, spune că nimeni nu a contactat-o din partea companiei la care lucra soțul ei ca instalator și nici nu i-a explicat de ce acesta se afla la acea locație, în situația în care el lucra la Pasajul Piața Muncii. 

„Soțul meu a venit ieri într-o mare viteză acasă să ia scule. Mi-a spus că se întoarce la muncă, că avea o țeavă de tăiat. Eu știam că soțul meu lucrează la Pasajul Piața Muncii, nicidecum acolo. Am rămas surprinsă când am văzut că el a murit în acel accident. Știam că locul lui de muncă este la Pasajul Piața Muncii, la parcarea care s-a construit acum în subteran.

”A plecat într-o mare viteză și dus a fost”

Mi-a spus că are de tăiat o țeavă în altă parte, dar nu am știut unde, ce și cum pentru că era foarte grăbit că el avea o programare la medic, să facă o ecografie abdominală. (…) A venit pe la 14:30 cu colegul, cel cu care a murit împreună, să își ia scule. Zic: Marius, gata, ai venit? Zice: Nu ne întoarcem înapoi că avem o țeavă de tăiat în altă parte și vin repede. Și a plecat într-o mare viteză și dus a fost. Pe la 3, 3 și jumătate (n.r. 15:00 – 15:30) am început să îl sun. Nu îmi răspundea la telefon. Pe la 4 iar sunam, mă uitam la ceas, cred că pierde programarea. La 4 și ceva am început să îi dau mesaje pe WhatsApp și nu mi-a răspuns nici la acele mesaje. După aceea nu am mai insistat că nu am mai putut să dau de el.

Ulterior, la 9 și jumătate aseară am fost sunată de un domn polițist de la Secția Omoruri ca să mă întrebe ce legătură am cu Moise Marius. Ce legătură am. Și zic: Da, sunt soția. Au găsit telefonul. Au înțeles că a durat vreo cinci ore până l-au scos de acolo și atunci m-a sunat că probabil a văzut dânsul apelurile mele insistente în telefon și și-a dat seama că sunt cineva din familie”, a declarat soția victimei, potrivit realitateadebucuresti.ro.

„Ei fuseseră trimiși de domnul primar Robert Negoiță acolo. Habar nu am avut”

„Nu m-a sunat nimeni să îmi spună nimic. Nu m-a contactat nimeni să îmi spună ce căuta acolo. Astăzi, când am fost la INML pentru recunoașterea soțului meu, am întâlnit acolo vărul colegului cu care a murit soțul meu. Și dânsul mi-a spus că era altă firmă și ei fuseseră trimiși de domnul primar Robert Negoiță acolo. Habar nu am avut. Am rămas surprinsă. Am aflat abia după ce m-a sunat domnul polițist am dat drumul la televizor și am aflat și eu știrile și am rămas surprinsă că de ce e acolo. Că știam că lucrează la Pasajul Piața Muncii. Soțul lucra la firma aceasta, Algorithm. Părerile de rău nu îmi mai aduc soțul înapoi. Mi-aș dori și eu să aflu ce s-a întâmplat. (…) Cum putea să refuze când i s-a spus ce trebuia să facă. Nu aveam cum să facă lucrul ăsta. Trebuie să facă ce zice șeful”, a notat Emilia Moise.

Văduva a explicat că vestea morții soțului ei a venit ca un trăsnet.

„Am doi copii, băiatul de 24 de ani și fata de 29. Am și doi nepoței. Fata s-a întors din vacanță. Era în Grecia. Ajunsese duminică și e pe drum, se întoarce în seara asta. Sunt devastați. Suntem cu toții terminați. Nu ne vine să credem”, a concluzionat domna Moise.

Doi oameni au murit şi alţi patru au ajuns la spital

Persoanele care şi-au pierdut viaţa avea 50, respectiv 55 de ani. Alte 4 persoane au fost transportate la spitalele Universitar şi Floreasca.

Angajatii Bibliotecii Naționale au fost cei carte au sunat de urgență la 112. Salvatorii ajunși la fața locului au avut de dus o luptă contracronometru, însă, cu toate astea, două persoane nu au mai putut fi salvate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati