Mașina care transporta ilegal deșeuri în Sectorul 5, reclamată încă de acum trei ani pentru fapte similare

O basculantă a fost confiscată de autorități pe 13 februarie în Sectorul 5 din București după ce poliția și Garda de Mediu au constatat că transporta și arunca ilegal deșeuri din construcții. Basculanta fusese surprinsă în 2018 făcând același lucru într-o comună din Giurgiu și, deși problema a fost semnalată autorităților, nu se întâmplase nimic.

Basculanta a fost surprinsă în București când arunca moloz, polistiren și rigips provenit din construcții pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Șoferul a fost amendat cu 30.000 de lei, iar autobasculanta a fost confiscată.

Aceeași basculantă fusese suprinsă în anul 2018 descărcând deșeuri pe malul Neajlovului, în comuna Vânătorii Mici (județul Giurgiu), potrivit unui comunicat al organizației locale a USR.

”Deși am semnalat acest lucru autorităților locale la vremea respectivă, acestea nu au luat nicio măsură. Acesta a fost mesajul nostru către Primăria Vânătorii Mici în august 2018:

”Lângă podul de pe strada Gârlei din Izvoru, în lunca Neajlovului, acolo unde pasc animalele satului, atâtea câte mai sunt, zilnic basculante întregi aruncă ilegal gunoi.Ce face primăria? Pe banii contribuabililor, vine și nivelează, îngropând gunoiul în luncă. După care, basculantele aruncă mai încolo. La nici 200 m de groapa veche, a început o alta, și tot așa vor continua.

Domnule primar, de luni de zile nu ați luat nicio măsură pentru prevenirea aruncării necontrolate și ilegale a gunoaielor. Uneori am impresia că sunteți de acord și favorizați poluarea și cheltuirea banilor de la buget.Cât trebuie să așteptăm să luați măsuri? De exemplu, să faceți demersuri pentru identificarea mașinii din imagine, care aruncă gunoi? Să supravegheați și să amendați pe cei care încalcă legea?”, se arată în comunicatul citat, scrie G4Media.

În ultimii ani, în Vânătorii Mici au fost numeroase cazuri de deșeuri îngropate în islazul comunal sau abandonate pe malul râurilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati