Mașinile Google Street View revin în București pentru actualizarea hărților

Mașinile Google Street View au revenit în România pentru a actualiza imaginile cu toate șoselele, dar și cu alte locuri din țară, pentru aplicația Google Maps.

Ultima actualizare Street View din România a fost în anul 2019.

Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad.

„Din martie până în octombrie, mașinile vor tranzita România și vor face actualizări. În planul de traseu, sunt 100 de localități și zonele din jur. Mașina traversează localitățile pe care le are în traseu și cu acel tracker pe care îl are deasupra ei, care are 7 camere, fotografiază la 360 de grade imaginile și le actualizează pe cele pe care le-a făcut ultima oară”, explică Elisabeta Moraru, reprezentant Google România, scrie Digi24.

Serviciul Street View îi ajută pe oameni să vizualizeze cu precizie o zonă, de aceea e important ca stocul de imagini să fie actualizat în permanență, astfel încât realitatea virtuală să fie cât mai apropiată de cea din teren. „Practic, ca om virtual, te plasezi într-un anumit loc și te întorci efectiv 360 de grade în jurul tău și vezi tot ce este în jurul unei anumite locații”, spune Elisabeta Moraru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati