Mașinile parcate ilegal în Sectorul 1 vor fi ridicate, de la 1 octombrie. Cât va plăti un bucureștean ca să își recupereze autoturismul

Mașinile parcate ilegal, în Sectorului 1, riscă să fie ridicate, începând cu data de 1 octombrie. În plus, proprietarii mașinilor ar urma să scoată din buzunar sume care încep de la 425 de lei pentru a-și recupera autoturismele, potrivit unui nou regulament adoptat miercuri de Consiliul Local al Sectorului 1.

”Vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări publice de reşedinţă, trotuare, treceri de pietoni etc) şi cele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul şi/sau vizibilitatea celorlalţi participanţi la trafic sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării lor în spaţiul special amenajat, până la restituirea acestora proprietarilor/deţinătorilor legali”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Aceluiaşi regulament i se supun şi vehiculele care blochează accesul auto către curţi, garaje sau alte proprietăţi private sau cele care sunt staţionate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice.

Mașinile vor fi ridicate de Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de un operator privat și vor fi depozitate în spații special amenajate, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Restituirea vehiculelor se va face după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, iar tarifele variază între 200 de lei (sau 270, în cazul în care mașina e mai grea de 5 tone) pentru ridicarea mașinii și 150 de lei (sau 200 lei pentru mașinile mai grele de 5 tone) pentru transportul acesteia.

Pentru prima zi de depozitare proprietarul mașinii ridicate trebuie să achite 75 de lei. Iar pentru fiecare din următoarele zile, depozitarea mașinii costă 25 de lei.

Potrivit unui calcul, un bucureștean trebuie să scoată din buzunar cel puțin 425 de lei ca să își poată recupera mașina ridicată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati