Măsuri de ULTIMĂ ORĂ luate de Primăria Capitalei – Evidența Populației a fost închisă

Primarul general Gabriela Firea a anunțat o serie de măsuri pe care le va lua Primăria Capitalei pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„Am închis biroul de Evidență a Populației începând de azi-dimineață pentru că o colegă a anunțat că s-a aflat în excursie în Israel cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer, angajat al DPS Sector 4. Toate cele 70 de persoane angajate la Evidența Populației au intrat în izolarela domiciliu”, a anunțat Firea.

Firea a mai anunțat că aloca 7 milioane de lei pentru achiziția unor aparate pentru realizarea mai rapidă a testelor de coronavirus.

2 aparate vor fi cumpărate pentru Spitalul „Matei Balș”, un aparat la „Victor Babeș” și unul la Spitalul Colentina.

Vor mai fi cumpărate alte produse și reactivi pentru funcționarea acestor aparate, măști, echipamente de protecție și materiale santiare.

  • „Se va achiziționa și un aparat foarte modern pentru rezolvarea rapidă a acestor teste și diagnosticare în termen scurt”, a anunțat primarul.

Ea a cerut ministerului de finanțe să prelungească termenul pentru reducerile la plata taxelor și impozitelor, pentru că azi-dimineață erau cozi la ghișee, iar astfel există riscul de răspândire a virusului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati