Măsuri mai aspre pentru traficanții de droguri: Până la 25 de ani de închisoare pentru cei care vând și consumă substanțe interzise

0
166
Pixabay

Cultivarea, consumul şi traficul de droguri de mare risc s-ar putea pedepsi cu închisoare de la 5 la 25 de ani. Este propunerea legislativa a mai multor deputaţi ai PUSL şi PSD pentru modificarea legislaţiei în vigoare. Dezbaterile au avut loc într-o discuţie publică iniţiată de umanişti, la care au participat mai mulţi specialişti din domeniu care au căutat şi alte soluţii pentru a preveni fenomenul care a luat amploare în România, potrivit antena3.ro.

Prin propunerea legislativa, iniţiatorii doresc să stopeze consumul de droguri, un fenomen care pare de neoprit în țara noastră.

”Acest proiect prevede și majorarea pedepselor pentru farmaciștii care emit rețete pentru aceste substanțe care sunt interzise”, a declarat Steluța Cătăniciu, Deputat PUSL.

În cadrul dezbaterii organizate de mai mulți deputați PUSL şi PSD, împreună cu specialiști, s-a pus accentul şi pe prevenția consumului de droguri, prin înființarea unor centre speciale, finanțate din bugetul ministerului Sanătăţii.

Reprezentanţii PUSL au transmis că în acest demers comunitatea locală, școlile, părinții dar și poliția sau biserica sunt pioni importanți care pot influența parcursul avut de elevi și tineri, în societate.

Potrivit statisticilor, mai mult de 10% din populația țării, cu vârste între 15 şi 64 de ani, au consumat cel puțin o substanță interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.