Măsuri pentru siguranţa elevilor, luate de Poliţia Locală Sector 6

Poliţia Locală Sector 6 va lua măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea noului an şcolar.

În acest sens, a fost decisă suplimentarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, iar poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Totodată, se va acţiona şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică şi procesul de învăţământ.

În Sectorul 6, pentru a asigura un climat adecvat desfăşurării procesului educaţional, este implementat un sistem de monitorizare video la 61 de unităţi de învăţământ. Pentru toate acestea, Poliţia Locală Sector 6 asigură, prin dispeceratul instituţiei, monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, optimizând astfel timpul de intervenţie a poliţiştilor locali, atunci când este necesar.

Pentru siguranţa copiilor, Poliţia Locală Sector 6 recomandă părinţilor:

– Comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;
– Dacă copiii dumneavoastră vin acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor ;
– Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;
– Învăţaţi copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;
– Încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;
– Participaţi la şedinţele organizate de instituţia de învăţământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;
– Asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere şi cunoaştere a copilului dumneavoastră;
– În momentul în care observaţi o schimbare în sens negativ în comportamentul copilului dumneavoastră, analizaţi cu atenţie problema apărută şi încercaţi o rezolvare comună a acesteia;
– În cazul în care situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, psihologi, Poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati