Măsuri suplimentare la Otopeni. Câte 1.700 de pasageri pe oră sunt așteptați să ajungă joi

Până la 1.700 pasageri pe oră sunt așteptați să ajungă joi după-amiază pe aeroport, în București, așa că toate echipajele pentru verificarea documentelor au fost suplimentate.

Se acționează cu efective sporite ale personalului CNAB, dar și ale DSP, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, anunță CNAB.

„Recomandăm pasagerilor care nu îndeplinesc condiția accesării fluxului verde de intrare în țară – adică nu vin din țări UE (plus Norvegia, Elveția, Islanda sau Liechtenstein) și nu pot prezenta un certificat digital european – să se prezinte la ghișeele DSP având pregătite toate documentele medicale, pentru a minimiza timpul de control”, arată compania într-un comunicat.

Totodată, aeroportul Henri Coandă se pregătește pentru traficul crescut pe fluxul de plecări internaționale imediat după Crăciun dar mai ales după data de 1 ianuarie.

Astfel, sunt deschise și operaționale toate ghișeele de check-in precum și toate filtrele de control de securitate și ghișeele de control pașapoarte.

Totodată, administratorul aeroportului, CN Aeroporturi București, a solicitat companiilor aeriene și agenților de handling să depună, la rândul lor, eforturile necesare – în special prin asigurarea de personal suficient – pentru procesarea rapidă a pasagerilor și asigurarea unui trafic fluent pe aeroport, mai precizează compania.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati