Medalii de aur, argint și bronz obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Astronomie şi Astrofizică

1
225

Elevii români au obţinut cinci medalii la ediţia a XVI-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10 – 20 august în Chorzow, Polonia.

Lotul de olimpici la astronomie a obţinut cinci medalii în cadrul celei de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10 – 20 august în Chorzow, Polonia.

53 de ţări au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, printre care şi România, a informat Ministerul Educaţiei, într-o postare pe Facebook.

Medalia de aur a fost obținută de către Dragomir Andrei, elev în cadrul Liceului Internațional de Informatică București. Medalii de argint au luat şi Teofil Voicu de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Bogdan Ciocârlan, elev în cadrul aceluiaşi liceu.

Potrivit sursei citate, medalia de bronz a fost obţinută de către elevul George Vladimir Necula de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

„Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi tuturor celor ce i-au susţinut în drumul spre performanţă”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Anul trecut, două loturi de olimpici români obţineau două medalii de aur, una de argint şi cinci de bronz, alături de alte două menţiuni la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, organizată în Georgia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.