Medic: Cine nu vrea să se infecteze cu COVID să poarte masca în aglomerație

Medic infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăț a declarat duminică, la Antena 3, că numărul cazurilor noi de COVID va crește în perioada următoare și a recomandat purtarea măștii în locuri aglomerate, precum aeroporturi și malluri, notează libertatea.ro.

„Este o perioadă în care numărul de cazuri creşte şi va creşte, pentru că suntem şi în vacanţă, pentru că avem o mobilitate deosebită şi e normal să ne bucurăm de aceste zile de vară. În spitale s-au luat astfel de măsuri pentru ca toate secţiile să primească pacienţi indiferent de ce boală suferă şi s-au luat în felul acesta circuite care să permită accesul inclusiv al celor care sunt suspecţi de infecţie cu coronavirus”, a spus Carmen Dorobăț.

Potrivit medicului, infectările din următoarea perioadă nu vor avea amploarea celor din precedentele valuri de COVID.

„După cum văd că se petrec lucrurile şi în spital, numărul cazurilor grave este mic, incidenţa lor este mult mai mică decât în valul trecut, care a fost determinat de variantele Delta şi Omicron, şi în felul acesta nu ne aşteptăm să avem un număr mare de cazuri grave”, a mai spus Dorobăț.

Într-o conferință de presă susținută pe 4 iulie, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a atras atenția că în vârful acestui val, preconizat pentru luna august, se va ajunge la 10.000 de cazuri zilnice, în scenariul pesimist.

În contextul creșterii numărului cazurilor noi de COVID, Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă, 9 iulie, că bilanțul COVID va fi din nou transmis zilnic, din 12 iulie, la exact o lună de când s-a renunțat la acest buletin, care a fost de atunci transmis săptămânal.

Totodată, managerilor de spitale li s-a cerut să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Concret, spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 trebuie să le refacă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati