Medic, despre tragedia de la Victor Babeș: Un pacient ATI fără oxigen moare în 5 minute

O noua tragedie s-a petrecut în sistemul sanitar românesc, după ce trei pacienti si-au pierdut viata în sectia mobila de terapie intensiva de la Victor Babeș din cauza instalației de oxigen care s-a defectat. ”Un pacient ATI fără oxigen moare în 5 minute”, atrage atenția dr. Laura Zarafin.

”Cred că la Babeș a fost o problemă tehnică. Instalația a fost probabil suprasolicitată având în vedere ce pacienți sunt internați acolo. Este o intuiție, nu pot spune eu exact. Noi la Colentina avem oxigen suplimentar. Organismul privat de oxigen câteva minute pentru acești pacienți… se decompensează imediat. În 5-10 minute maximum poate surveni decesul. Se poate face ventilare manuală, dar din păcate acești pacienți au afectări pulmonare de 80% deci manual este foarte greu” a explicat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Alti 5 pacienti care erau in aceeasi unitate mobila au fost transferati la mai multe spitale din Bucuresti.

În plină criză a infectărilor cu SARS-CoV-2 spitalul Victor Babeş a pierdut 8 paturi de terapie intensivă. TIR-ul ISU a fost închis până cand se va termina ancheta procurorilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati