Medic nutriționist: Pizza e o mâncare nevinovată. Condițiile în care poate fi consumată

Mihaela Bilic a vorbit despre pizza, un aliment apreciat și consumat în diferite ocazii de multă lume. Medicul nutriționist spune că este „o mâncare nevinovată”, dar trebuie să o consumăm cu câteva condiții. Dacă avem o muncă fizică grea, dacă facem sport, și nu în ultimul rând în funcție de metabolismul nostru, scrie Digi24.

Mihaela Bilic, medic nutriționist: Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.

Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati