Medic: România ar putea ajunge la 60.000 cazuri de COVID dacă tulpina britanică va fi scăpată de sub control

0
217
sursa foto: Unsplash

România ar putea ajunge să aibă și 60.000 de cazuri de coronavirus pe zi, dacă tulpina britanică a coronavirusului va fi scăpată de sub control, a avertizat medicul Radu Țincu la Digi FM. El acuză autoritățile că iau decizii pe baza unor cifre care nu sunt reale.

Medic: România ar putea ajunge la 60.000 cazuri de COVID dacă tulpina britanică va fi scăpată de sub control

Autoritățile că iau decizii de relaxare pe baza unor cifre false; nu există o imagine corectă a răspândirii tulpinii britanice

El acuză autoritățile că iau decizii de relaxare pe baza unor cifre false sau insuficiente. Se testează mult mai puțin în prezent și nu există o imagine corectă a răspândirii tulpinii britanice în România, însă numărul de cazuri de la ATI rămâne la fel de ridicat ca în perioada în care existau 10.000 de cazuri de coronavirus zilnic, mai spune specialistul.

Autoritățile vor lua decizii haotice de acum încolo

„Avem o scădere continuă de ceva săptămâni la rând a numărului de diagnosticați pozitiv și nu avem o reducere semnificativă a celor din terapie intensivă. Asta arată că de undeva acești pacienți vin în terapie intensivă și vin prin neraportare, prin faptul că ei nu sunt cuprinși în statistică pentru că nu sunt testați și nu sunt diagnosticați. Este evident că autoritățile române nu vor lua decât decizii haotice de acum încolo, pentru că au un deficit de testare care le ascunde realitatea și nu au niciun fel de informație câți dintre pacienții diagnosticați astăzi sunt îmbolnăviți cu noua variantă virală”, a mai precizat Țincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.