Medicamentul Ozempic, disponibil în România doar până la data de 31 iulie

Medicamentul Ozempic, în toate cele trei concentraţii – 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg – şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie, anunţă Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, transmite News.ro.

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă  (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg)  şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

DAPP a informat că, după 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în formă de comprimate orale, la recomandarea medicului.

În urma discuţiilor cu ANMDMR, producătorul şi-a luat angajamentul de a pune pe piaţă cantităţi care să asigure întreg necesarul pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 2 şi care primesc în prezent tratament cu forma orală conţinând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale.

Agenţia subliniază că va urmări respectarea acestui angajament, astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra pacienţilor diabetici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati