Medicii de familie ar putea primi bani în plus pentru serviciile oferite pacienților cu COVID

Medicii de familie ar putea primi bani în plus pentru serviciile pe care le oferă pacienților infectați cu noul Coronavirus, a anunțat Ludovic Orban.

„Vom avea o discuție cu domnul ministru și, cel mai probabil, vom avea o întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie. Deja medicii de familie sunt implicați. Trebuie stabilită modalitatea de implicare a medicilor de familie. Sunt mulți medici de familie cu care am vorbit eu și au pacienți pozitivi cu care sunt într-o permanentă consultare, urmăresc evoluția stării de sănătate. Împreună cu domnul ministru și cu reprezentanțîi medicilor de familie, va trebui să stabilim niște reguli mai clare și, eventual, beneficiile pe care le au medicii de familie în lupta cu Covid-19, pentru serviciile medicale pe care le furnizează”, a spus Ludovic Orban.

În acest sens, Orban a răspuns că este luată în calcul și posibilitatea ca medicii de familie să primească bani în plus.

„Este posibil, atât timp cât și alte categorii beneficiază de niște sporuri pentru interacțiunea cu Covid. Este un risc”, a explicat Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati