Medicii de familie reclamă întârzieri la plată, după ce Casele de Asigurări de Sănătate nu au respectat termenul de plată integrală, mai mulţi de medici de familie vor să închidă cabinetele, de luni

0
311

Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile, după ce Casele de Asigurări de Sănătate nu au respectat termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie. Mai mulţi medici de familie din judeţul Mureş vor ca de luni să închidă cabinetele, a declarat, pentru News.ro, Iulia Băilă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Mureş, potrivit news.ro.

”Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile şi nu avem niciun comunicat din partea CNAS. Este un lucru foarte rău, iar de luni mulţi colegi vor să închidă cabinetele, lucru care va afecta foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Iulia Băilă.

În 20 noiembrie, mai multe organizaţii patronale ale medicilor de familie au reclamat deja că nu este respectat de către Casele de Asigurări de Sănătate termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie.
”Plata parţială, în proporţie de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral”, afirmau acestea, arătând că, dacă nu vor fi luate măsuri, medicii de familie vor temporiza toată activitatea medicală programabilă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.