Medicii de familie trebuie să anunțe dacă doresc să vaccineze pacienţi în cabinetele lor

Valeriu Gheorghiţă anunţă că, până la finalul acestei luni, vor fi centralizate datele privitoare la medicii de familie care vor să administreze vaccinul anti-Covid în cabinetele lor. Termenul ”rezonabil” la care ar putea începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie, stabilit iniţial pentru finalul lunii aprilie, ar putea fi devansat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că autorităţile au propus ca „termen rezonabil” sfârşitul lunii aprilie pentru ca vaccinarea anti-COVID să înceapă şi în cabinetele medicilor de familie, el prezicând că termenul ar putea fi devansat, în anumite condiţii, informează news.ro.

„Dacă vom reuşi să pregătim suficient de bine personalul medical încât să cunoaştem procedurile, să se cunoască tot circuitul funcţional al pacienţilor, să creăm planul de derulare a activităţilor – pentru că există o particularitate , faptul că persoanele respective nu vor mai fi programate pe platformă, şi se face o programare la cabinetul medicului de familie – toată această perioadă necesită o pregătire importantă tocmai pentru a nu avea probleme în timpul activităţilor de vaccinare. Dacă vom reuşi să pregătim mai repede acest moment, cu siguranţă vom da drumul mai devreme acestor activităţi” a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, marţi.

El s-a arătat „convins” că cei mai mulţi dintre medicii de familie vor să se alăture campaniei de vaccinare.

„Termenul pentru centralizarea datelor este sfârşitul lunii martie”, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati