Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru fiecare persoană cu Covid-19 monitorizată

Medicii de familie din România vor primit câte 105 lei pentru fiecare pacient cu Covid-19 asimptomatic sau cu simptome ușoare care este monitorizat.

Decizia a fost luată în ședința de joi a Executivului, care a aprobat o ordonanță de urgență în acest sens.

“Pacienții infectați asimptomatic și cei cu simptome ușoare vor fi monitorizați de medicii de familie, iar în această privință medicii de familie vor avea posibilitatea sa deconteze aceste prestații medicale în suma de 105 lei pe caz din bugetul CNAS”, a declarat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, medicii de familie vor putea elibera certificatele pentru concediile medicale ca urmare a infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Potrivit oficialului, ordonanța de urgență a fost adoptată după consultarea tuturor specialiștilor implicați în combaterea epidemiei.

“Implicarea medicilor de familie este esențială pentru reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență și guvernul face un apel c[tre toți medicii de familie să fie alături de colegii din sistmeul medical în efortul de limitare a infecțiilor și să ajute în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare în așa fel încât aceștia să nu trebuie să mai meargă la spital pentru a primi actele care să ateste infecția cu coronavirus”, a mai spus Dancă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati