Medicii de la Spitalul Foișor au efectuat cu succes o intervenție chirurgicală spinală de mare complexitate

O echipă medicală multidisciplinară de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” a realizat o intervenție chirurgicală complexă la coloana vertebrală, demonstrând încă o dată profesionalismul remarcabil și determinarea de a oferi pacienților o îngrijire de cel mai înalt nivel.

Pacientul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, prezenta o infecție TBC extinsă la nivel lombar și toracal, însoțită de multiple abcese retroperitoneale fuzate la nivel pelvin și la nivelul coapsei drepte. Acest caz de afectare severă infecțioasă a coloanei vertebrale toraco-lombare, refractară la tratament medicamentos, a necesitat o intervenție chirurgicală de aproape 10 ore, realizată sub anestezie generală.

Dat fiind gradul ridicat de complexitate al intervenției, echipa medicală multidisciplinară formată din Dr. George Viscopoleanu, Dr. Georgiana Nedelea, Dr. Alexandra Mihăilescu, Dr. Sebastian Grădinaru și Dr. Mihnea Orghidan, a recurs la două aborduri chirurgicale.

Printr-un abord anterior retroperitoneal și intra-toracic, medicii chirurgi au drenat abcesele și au rezecat trei corpi vertebrali afectați sever de infecție. Aceștia au fost reconstruiți folosind un implant specific, de tip cage expandabil. Apoi, printr-un abord posterior, s-a practicat fixarea cu instrumentație segmentară (șuruburi transpediculare și bare din titan) a coloanei vertebrale pe zonele afectate, precum și drenajul abceselor intra-osoase.

Pe parcursul întregii intervenții chirurgicale, echipa ATI a menținut pacientul stabil și echilibrat, iar detubarea acestuia a fost realizată cu succes, pacientul fiind conștient, cooperant și având funcțiile motorii și senzitive intacte.

În prezent, tânărul prezintă o stare generală bună, fiind sub supravegherea atentă a personalului medical din secția ATI a Spitalului Foișor. În cel mai scurt timp, el va începe procesul de recuperare medicală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati