Medicul Alexandru Rafila anunță când trebuie să ne așteptăm la al treilea val/ Care este cel mai prost scenariu pentru România

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă si despre valul trei al pandemiei care ar putea îngenunchea sistemul medical.

”Întotdeauna trebuie să urmărești o tendință pe termen mai lung, ca să afirmi acest lucru, și cred că un interval de două săptămâni este o perioadă rezonabilă ca să pot să constat că discutăm despre o creștere susținută.

În perioada următoare va crește numărul de cazuri

Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri, dar, de aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea, este distanță destul de lungă.

Care este cel mai prost scenariu pentru România

Importantă nu este această creștere, ci amplitudinea creșterii, pentru că sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare atunci când în România erau în jur de 10.000 și secțiile ATI se blocaseră, 1.300 de locuri era capacitatea efectivă de tratament a pacienților, iar numărul de decese știți bine că a înregistrat mai bine de 200 în mai multe zile.

Sper să nu ajungem într-un mediu asemănător. Este scenariul cel mai prost care ar putea să se întâmple și lucrul ăsta depinde foarte mult de viteza și profesionalismul cu care se mișcă autoritățile, pe de-o parte și modul în care reușesc să transmită cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție individuale și colective”, povestește medicul Alexandru Rafila, scrie antena3.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati