Medicul Cătălin Cîrstoveanu despre noi spitale: „Nu poţi să faci proiecte de spitale să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator”

0
1513
Finanțare PNRR pentru spitalele din București.
Finanțare PNRR pentru spitalele din București.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, a afirmat că atunci când este necunoştinţă sau chiar incompetenţă lucrurile pot fi acceptate mai uşor decât atunci când este răutate. Medicul avertizează că nu se pot face proiecte de spitale şi să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator sau în sala de operaţie să dai cu capul de lampă, potrivit news.ro.

“Nu poţi să faci proiecte de spitale ca acestea să nu fie populate. Nu poţi să faci proiecte de spitale să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator sau să stai în sala de operaţie să dai cu capul de lampă, cum se mai întâmplă. Şi la case mari”

Acesta spune că nu sunt piedici din partea autorităților dar că este o lipsă de interes și frică de necunoscut care încetinesc proiectele.

“Nu. Am văzut că nu sunt piedici în România. Am văzut că este inerţia tipică omului, este frică, este frică de necunoscut, este frică de implicare, este frică de a avea încă o povară. Este dorinţa de a avea timpul tău liber pentru că un asemenea proiect îţi ia timpul, îţi ia viaţa şi viaţa ta înseamnă spital, copii, probleme. Soţia îţi închide telefonul, se supără pe tine că nu eşti la ora de… că nu ai făcut… Colegii mei îşi uită copiii pe la grădiniţe. Un caz care intră dimineaţa în sală şi îl scoate la 5-6-7-8 din sala de operaţie înseamnă că rămân trei, patru medici. Asta înseamnă mult timp”, a explicat Cătălin Cîrstoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.