Medicul de la Maternitatea Polizu, acuzat că a pus într-un sac un nou-născut, a fost trimis în judecată

Medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur, deşi acesta trăia, a fost trimis în judecată.

Medicul este urmează să fie judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor săvârşită prin cruzimi şi fals intelectual.

Potrivit datelor din ancheta efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pe 24 aprilie 2019, o femeie a născut prematur o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea unui medic de specialitate obstetrică – ginecologie.

În acel moment, medicul declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate.

Chiar dacă semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou – născutul, medicul a refuzat, în mod nejustificat, timp de aproape 14 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În urma numeroaselor semnalări făcute de personalul medical al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” (Maternitatea Polizu), după aproximativ 13 ore şi 50 de minute, fătul a fost transferat în Secţia de Neonatologie şi a primit îngrijiri de specialitate.

Expertiza medico-legală efectuată a stabilit că iniţierea tardivă a asistenţei medicale, asociată cu starea la naştere a copilului cu prematuritate extremă, i-a pus în primejdie viaţa.

Procurorii au apreciat că fapta inculpatului de a lăsa fără îngrijire medicală şi plasarea într-un loc fără supraveghere, timp de mai multe ore, a unui nou-născut prematur reprezintă un mod brutal, crud, în care s-ar fi putut provoca moartea acestuia, mijloacele folosite de medic fiind apte de a provoca puternice suferinţe fizice, fapta acestuia constituind tentativă de omor calificat săvârşit prin cruzimi.

Totodată, probele au relevat că medicul a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului într-un înscris oficial, cu ocazia întocmirii acestuia, în sensul că a consemnat în foaia de observaţie clinică generală că la data de „24.04.2019 ora 18.40 – Pacienta avortează spontan produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate împreună cu anexele fetale (…)”. Fapta acestuia constituie infracţiunea de fals intelectual.

Bebeluș aruncat într-un sac

Potrivit unor articole din presă, medicul Florian Robe a mai fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară.

Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naștere, fiind direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.

După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac, pe care a introdus-o într-un sac.

Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze.

Fetiţa a supravieţuit, însă mama ei susţine că are mari probleme de sănătate, potrivit Agerpres.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati