Medicul Virgil Musta, scenariu sumbru pentru România: Vom avea mult de suferit!

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timișoara, a lansat un scenariu sumbru pentru România. Medicul spune că sistemul medical din România e aproape de colaps, spitalele fiind aproape pline de pacienți infectați cu COVID-19.

„Suntem intr-o situatie dificila. Pandemia este in continuare in crestere, spitalele sunt coplesite, suntem la refuz. Este o situatie dificila pentru comunitate si lumea nu intelege acest lucru, ca viitorii pacienti nu mai au unde sa se interneze. Iar aici este vorba despre diferenta intre viata si moarte. Cand ai sansa sa te internezi inseamna ca ai o sansa. Daca nu, foarte probabil ca nu vei supravietui.

Sunt foarte puternice curentele care militeaza pentru nepurtarea mastii, pentru ideea ca aceasta pandemie este o banala boala sau ca nu exista. Aceste curente au dus la un stil de gandire in comunitate care face foarte rau oamenilor, foarte multor familii si creeaza tragedii in aceste familii”, a declarat medicul intr-o interventie telefonica la Digi24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati