Memorandum de colaborare România – Chile în domeniul situaţiilor de urgenţă

Un memorandum de colaborare între instituţiile din România şi Chile responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost semnat, sâmbătă, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a omologului său chilian, Gabriel Boric, transmite agenția de presă Agerpres.

Memorandumul a fost semnat din partea României de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la Palatul La Moneda din Santiago de Chile.

„Din discuţiile pe care le-am avut, înţeleg că există dorinţa reciprocă de a învăţa unii de la alţii. Fiecare se pricepe la anumite domenii foarte bine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, şeful statului chilian a vorbit despre acest memorandum, arătând că va facilita cooperarea între cele două ţări în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă.

„Cooperarea vizează colaborarea pentru a putea răspunde în situaţii de urgenţă, cum s-a întâmplat în sudul ţării noastre cu incendiile de pădure. Vom facilita coordonarea pentru a răspunde în faţa urgenţelor catastrofice şi vom face schimb de informaţii asupra practicilor de protecţie civilă”, a spus Gabriel Boric.

De asemenea, în contextul vizitei sale în Chile, preşedintele Klaus Iohannis a donat Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel del Campo, activ la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Au fost donate totodată şi copii ale documentelor referitoare la refugiaţii chilieni primiţi în România, după lovitura de stat din Chile din 1973.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, sâmbătă, o vizită oficială în Chile, aceasta fiind a doua etapă a turneului sud-american pe care îl efectuează până pe data de 26 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati