Mesaj de la personalităţile României pentru elevi în noul an şcolar

Elevii din România primesc un mesaj de încurajare din partea unor personalităţi la începerea unui nou an şcolar, un an cu totul special din cauza pandemiei de COVID-19. Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache, Ana-Maria Brânză şi Cornel Ilie vorbesc într-un clip video despre curaj, încredere şi despre importanţa educaţiei, indiferent de vreme şi de vremuri.
Clipul face parte din proiectul Ora de Caligrafie, un concept PiArt Vision, în colaborare cu Muzeul Naţional Cotroceni şi susţinut de DPD România. Proiectul a ajuns anul acesta la a patra ediţie.

Clipul poate fi vizionat aici https://youtu.be/eJXcDW0DOjE

Într-un an în care sunt foarte multe lucruri incerte legate de începerea şcolii şi de felul în care se vor desfăşura orele, personalităţi cunoscute ale României sunt alături de elevii din toată ţara şi îi îndeamnă să privească acest nou început ca pe o provocare, ca pe o lecţie a curajului, care-i va face mai puternici.

Pentru copiii din clasele primare este probabil cel mai dificil, pentru că ei resimt cel mai mult lipsa contactului direct cu învăţătorii şi colegii lor. Adaptarea la cursurile online este o provocare. Iar micuţii elevi trebuie să ştie că nu sunt singuri pe acest drum al Învăţăturii. Că au alături de ei oameni mari.

Mesajul este optimist şi încurajator, dar clipul video are şi referiri la realitatea pe care suntem nevoiţi să o traversăm în această perioadă. De exemplu, actriţa Maia Morgenstern apare la final purtând mască, subliniind situaţia excepţională în care ne aflăm.

În clip apare şi Dorli, elevă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Sfinţii Constantin şi Elena” din Bucureşti.

Chiar dacă vremurile sunt diferite, Educaţia copiilor nu trebuie să fie afectată în niciun fel. Cei mici au nevoie de încurajarea oamenilor mari, de repere adevărate care să le ghideze drumul”, a declarat Oana Ivan, co-fondator PiArt Vision.

„Generaţiile care se formează în această perioadă nu trebuie să fie generaţii de sacrificiu ci, dimpotrivă, trebuie să devină oamenii care ne vor ajuta să înţelegem noua societate. Şi cei care o vor construi. Ei trebuie să păşească cu încredere pe drumul învăţăturii”, a adăugat Călin Hera, co-fondator PiArt Vision.

„Este un proiect lansat la Muzeul Naţional Cotroceni în anul 2017 pe care îl organizăm cu mare drag în fiecare an, deoarece am observat că mulţi copii sunt pasionaţi de dimensiunea estetică a scrisului. Creativitatea şi educaţia se întâlnesc şi de această dată sub forma unei îndeletniciri pe care nu dorim ca generaţiile următoare să o dea uitării. De aceea, demersul nostru este mai mult decât un eveniment sau o manifestare punctuală, este o pledoarie pentru scrisul de mână, o campanie de sensibilizare în favoarea caligrafiei ca parte din dezvoltarea frumoasă a generaţiei tinere şi educate din România”, a precizat Liviu Jicman, directorul Muzeului Naţional Cotroceni.

„Ne-am alăturat cu bucurie acestui proiect minunat. Educaţia copiilor noştri este un lucru esenţial pentru societatea de azi şi de mâine”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Ora de caligrafie este un concept cultural-educaţional care se doreşte a fi un îndemn pentru educaţia sănătoasă, temeinică şi care îşi propune să transmită un mesaj de încurajare şi responsabilitate deopotrivă copiilor, învăţătorilor şi părinţilor. În mod tradiţional, proiectul se desfăşoară la început de an şcolar la Muzeul Naţional Cotroceni, în Salonul Cherchez, în prezenţa elevilor care au colegi de bancă personalităţi marcante ale României.

Ora de caligrafie este un proiect PiArt Vision organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional Cotroceni şi susţinut de compania de curierat DPD România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati