Mesaje false în numele Jandarmeriei, primite de cetățeni: „Vom fi nevoiți să vă arestăm” – FOTO

Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă online care are loc prin unele mesaje de tip „scam” care utilizează identitatea vizuală a instituției.

Mesajele sunt trimise prin e-mail, iar în acestea, destinatarul este informat că ar fi autorul unei infracțiuni cibernetice, fiindu-i recomandat să deschidă o „citație” atașată mesajului.

Document scris cu erori de exprimare

În respectivul „document”, scris cu erori de exprimare, destinatarul află că pe numele său a fost deschis, de către Interpol, un dosar penal pentru infracțiuni precum pornografie infantilă sau pedofilie.

„Bună ziua,

Ca urmare a activităților dvs. prin intermediul conexiunii dvs. la internet, poliția noastră cibernetică a detectat mai multe infracțiuni privind fluxul dvs. de date, care sunt sancționate imediat printr-o plângere în conformitate cu Codul penal, în cadrul represiunii împotriva criminalității cibernetice. Vă rugăm să luați act de citația atașată și să ne contactați cât mai curând posibil, altfel vom fi nevoiți să vă arestăm…

Cu sinceritate

FLORIN MARASCU
INSPECTORUL GENERAL AL POLIȚIEI.
Brigada pentru protecția minorilor – EUROPOL”, se arată în e-mail.

Iar „citația” atașată este următoarea:

Sursa: Jandarmeria Română

Recomandări de la Jandarmeria Română

Pentru a evita apariția unor probleme pentru cei care primesc aceste mesaje false, Jadarmeria Română le recomandă cetățenilor să nu intre în panică atunci când primesc asemenea e-mail-uri și să nu dea curs solicitărilor din acestea.

„Datele prezentate în mesaje sunt false și nu provin din partea Jandarmeriei Române. Vă rugăm să nu distribuiți, să nu accesați link-urile sau fișierele atașate din conținutul acestui tip de e-mail. De asemenea, vă sfătuim să vă informați numai din SURSE OFICIALE!”, mai transmite instituția.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati