Mesajul lui Andrei Baciu de Ziua Europei. Ce i-a răspuns Rareș Bogdan: ”O șansă enormă pentru România de a crește și a-și atinge potențialul”

Ce înseamnă Europa pentru voi?, este întrebarea lansată de liderul PNL Sector 3, Andrei Baciu, de Ziua Europei. 

  • Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan vine cu un comentariu la postarea președintelui PNL Sector 3, Andrei Baciu:
”Un spațiu al păcii, în primul rând, pe care trebuie să-l apărăm din toate puterile. O casă frumoasă, cu multe familii, care își respectă tradițiile și luptă pentru dreptul la libertate de exprimare. Un forum de idei în care nimeni nu este discriminat. Reguli clare, stat de drept. O șansă enormă pentru România de a crește și a-și atinge potențialul. Fără banii europeni n-am fi avut nicio șansă, am fi băltit în sărăcia noastră “tradițională” și am fi rămas în trena Rusiei. Avem o datorie sfântă de a ne apăra casa, de a nu lăsa păpușile Moscovei, fie ca sunt la vedere sau camuflate în apărătorii nației, să otrăvească totul. Uniunea Europeană este subminată din interior, discursul urii și extremismul, alături de mesajele anti-NATO și anti-SUA sunt folosite pentru a dezbina, a alimenta frustrări pretins justificate.
  • Dar… ce frumoasă este Europa noastră, în care stăm la masă român cu neamț, bulgar cu francez sau italian cu croat, cu tradiții și istorii de viață diferite și un punct comun: dorința de a ne bucura împreună. Și când ne bucurăm, o facem cu toată inima. Și învățăm unii de la alții – ce binecuvântare! Doamne, apără Europa, ajută-ne să le dăruim copiilor noștri certitudinea păcii!”, spune el.
În același timp, Siegfried Mureșan transmite că Uniunea Europeană ”înseamnă școli și spitale moderne, hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri”:
  • ”Uniunea Europeană înseamnă școli și spitale moderne, înseamnă hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri.

    Înseamnă locuri de muncă și venituri mai mari.

    Uniunea Europeană înseamnă libertate. Libertatea de a călători, lucra și studia oriunde în Europa. Și libertatea de a spune ce gândești și de a susține orice dorești.

    Nu în ultimul rând, Uniunea Europeană înseamnă siguranță în fața tuturor provocărilor de la granițele noastre”, spune Siegfried Mureșan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati