Meşteşugarii români primesc bani de la Ministerul Antreprenoriatului ca să participe la Târgul de Artizanat de la Iaşi

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), prin Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE Iași), organizează în perioada 3 – 6 noiembrie Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2022.

  • Evenimentul va avea loc la Iaşi, în incinta Atrium – Palas Mall, iar expozanţii pot participa gratuit şi îşi pot deconta cheltuielile în limita a 2.500 de lei.

Firmele mici şi mijlocii, precum şi meşteşugarii români sunt printre cele mai afectate entităţi economice de schimbările aduse Codului Fiscal, precum şi de costurile tot mai ridicate la energie electrică, combustibil şi gaze. În aceste condiţii, meşteşugarii şi artizanii români sunt sprijiniţi să rămână pe piaţă şi să ducă mai departe meserii tot mai puţin atractive pentru noile generaţii.

100 de expozanţi din toată ţara sunt aşteptaţi să participe la ediţia din acest an a Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, de la Iaşi, iar aceştia pot participa gratuit prin intermediul „Programului național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului”.

MAT le asigură participarea gratuită în cadrul evenimentului organizat în inima Moldovei şi le oferă o sumă forfetară de 2.500 de lei pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare și transportul beneficiarilor și produselor acestora la eveniment.

  • Condiţia pentru ca meşteşugarii români să obţină aceşti bani este să se înscrie pe site-ul programelor pentru IMM-uri pentru participarea la târgul organizat la Iaşi. Data limită pentru înscrieri este 29 octombrie 2022, ora 20.00.

Ca să poată primi banii oferiţi de MAT participanţii trebuie să depună cererea de decontare tot prin intermediul aplicaţiei în cel mult 10 zile lucrătoare de la data închiderii târgului şi trebuie să fie prezenţi la eveniment pe toată durata acestuia.

Evenimentul se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţilor cooperative, inclusiv a societăţilor cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanelor fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, precum şi asociaţiilor sau fundaţiilor.

Participanții trebuie să aibă ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific traditional. O altă cerință este să aibă fie înregistraţi şi să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati