Meteorologii anunţă ploi în mai multe zone ale ţării până luni dimineaţă. Cod galben de vreme rea în București și Ilfov

0
164
Unsplash

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben, semnalând vânt şi ploi în anumite zone ale ţării, dar şi ninsori la peste 1500 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei. În Bucureşti și Ilfov temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 11 – 13 grade.

De duminică dimineață și până luni, 21 noiembrie, ora 10, sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Va ninge moderat în Carpații Meridionali, în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei. În sudul Olteniei și în Dobrogea, vântul va bate cu putere.

Potrivit meteorologilor, local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Cum va fi vremea în București și Ilfov

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben, pentru Capitală și județul Ilfov, valabilă de astăzi, 20.11.2022, ora 10.00, până mâine, 21.11.2022, ora 10.00.

Sunt vizate ploi însemnate cantitativ.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.