„Metronom”, un film despre libertate, va fi vizionat la „Cinema în aer liber”

0
192

Bucureştenii vor putea viziona astăzi, 6 septembrie, de la ora 20.00, la cinematograful în aer liber din Parcul Titan, filmul românesc „Metronom”.

Debutul în lungmetraj de ficţiune al cineastului Alexandru Belc a fost distins cu premiul pentru regie, secţiunea „Un certain regard”, la Festivalul de la Cannes.

Regizorul imaginează povestea unui cuplu de liceeni implicat în compunerea de scrisori către emisiunea „Metronom”. De unde titlul filmului, asociat celebrei emisiuni muzicale de la Radio Europa Liberă, realizată în anii ’70 de Cornel Chiriac.

Povestea filmului

În timp ce Ion Ţiriac şi Ilie Năstase jucau Finala Cupei Davis împotriva Americii, în 1972, doi liceeni îndrăgostiţi, Ana şi Sorin, ascultau, împreună cu gaşca lor de prieteni, emisiunea de la radio. În momentul în care el primeşte aprobarea să plece definitiv din ţară, adolescenţii trebuie să se despartă şi decid să-şi petreacă ultimele zile împreună. Prin povestea lor de dragoste, avem acces, la un portret al societăţii din acea perioadă, când muzica reprezenta o formă de disidenţă. Este o poveste de fapt despre libertate.

De asemenea, publicul va putea viziona, de la ora 21.00, filmul „Triunghiul tristeţii” reprogramat pentru astăzi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Bucureştenii pot urmări proiecţiile pe Insula Artelor din Parcul Titan. Ajungi acolo intrând în parc dinspre bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc. Accesul publicului la proiecţiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spaţiul de eveniment.

„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 până pe 10 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan. În ultima săptămână de „Cinema în aer liber” proiecţiile vor începe de la ora 20.00.

Accesul la proiecţii este liber, iar detalii despre filme şi programul complet vor putea fi găsite pe www.primarie3.ro şi www.cinemainaerliber.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.