Metrorex a anulat, din lipsă de oferte, o licitație pentru legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Otopeni

Metrorex a anulat, luni, o licitație care urmărea achiziționarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și de curenți slabi la tronsonul de metrou din Magistrala 6 Tokyo – Aeroport Otopeni, contract estimat la 1,29 miliarde de lei, fără TVA, potrivit Profit.ro.

„Această procedura a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată într-un anunț al transportatorului.

Durata contractului a fost stabilită la 44 luni de la data atribuirii.

Profit.ro a anunțat, în luna mai a acestui an, că a fost semnat contractul de 1,27 miliarde de lei TVA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la linia de metrou M6 de la Tokyo (Băneasa) la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Lucrările vor fi executate de Gülermak Ağir Sanayi Inșaat Ve Taahhüt (Turcia) și Somet. Lucrările la linia de 7,6 km și 6 stații sunt programate să dureze cel puțin patru ani.

În luna octombrie, Mariana Ioniță, secretar general al Ministerului Transporturilor, a declarat că lucrările la Magistrala 6 de metrou spre Aeroportul Otopeni vor începe în noiembrie.

Metrorex are în desfășurare o procedură de achiziție pentru alte 12 garnituri de metrou care să deservească Magistrala 1 Mai – Otopeni (M6).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati