Metrorex: Furnizarea energiei este asigurată de Enel Energie, până la încheierea unui contract pe piaţa concurenţială

Compania Metrorex anunţă că furnizarea energiei electrice pentru transportul călătorilor cu metroul este asigurată, de la 1 august, de către Enel Energie, până la încheierea unui contract pe piaţa concurenţială, potrivit unui comunicat de presă.

„Începând cu 1 august 2022, furnizarea energiei electrice pentru transportul călătorilor cu metroul este asigurată de către Enel Energie SA., ca Furnizor de Ultimă Instanţă (FUI). FUI este o modalitate de asigurare a energiei electrice, până la încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială. Tarifele pentru consumul de energie se aplică în conformitate cu prevederile OUG 27/2022, art.1, alin.(1) lit. c.”, a transmis, miercuri, Metrorex.

Compania a precizat că va continua demersurile legale pentru încheierea unui contract de achiziţie energie electrică printr-o procedură concurenţială.

Metrorex are datorii în momentul de față din cauza politicienilor, susțin reprezentanţii Sindicatului Liber Metrou, care atrag atenția că societatea ce administrează metroul bucureștean suferă de o subfinanțare cronică, iar acest lucru poate bloca activitatea din subteran. Sindicaliștii dau vina și pe pandemie, care a diminuat numărul de călători, și pe prețul enorm pe care Metrorex, cel mai mare consumator de energie electrică din București, trebuie să îl plătească de la 1 august.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati