Metrorex revine la capacitatea normală de transport. Șapte trenuri suplimentare de metrou circulă de luni la orele aglomerate

Metrorex revine de luni la capacitatea maximă de transport, de 65 de trenuri, prin introducerea în circulație a încă șapte rame care vor circula la orele aglomerate, dimineața de la 07.00 la 09.00, respectiv 17.00 – 19.00, în a doua parte a zilei, a transmis vineri compania Metrorex, potrivit economedia.ro.

Practic, de luni, 3 octombrie, când începe anul universitar, metroul va funcționa conform programului normal, la capacitatea anterioară reducerii la jumătate a serviciilor de mentenanță (în această vară, pe cele 5 magistrale de metrou au circulat doar 35 de rame). Metrorex are în total 82 de trenuri de Metrou, unele fiind rulate în programul de întreținere/revizii.

„Metrorex anunță că începând de luni, 3 octombrie a.c., odată cu începerea anului universitar, vor fi introduse în circulație în rețeaua de metrou încă 7 trenuri. Acestea vor fi folosite, în special,  în intervalele cu vârf de trafic: 7.00-9.00 și 17.00-19.00, suplimentar față de trenurile aflate în program. Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul”, a transmis vineri Metrorex.

În afara celor 4 ore de vârf când parcul de material rulant în circulație va asigura o disponibilitate de până la 65 de trenuri de metrou, programul de circulație rămâne neschimbat:

  • Magistrala 1: 7-8 minute
  • Magistrala 2: 4 minute
  • Magistrala 3: 7-8 minute
  • Magistrala 4: 7 minute
  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei

Alstom va livra primul tren nou de metrou din comanda de 13 unități în această iarnă, urmând ca la sfârșitul anului viitor să ajungă la București toate cele 13 rame.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati