Metrorex vrea ca Magistrala 4 să fie prelungită până în județul Giurgiu, la Adunaţii Copăceni

Încă două depouri Metrorex vor deveni funcționale în cursul acestui an și se vor adăuga celor patru care sunt operaționale în momentul de față, scrie clubferoviar.ro.

Anunțul a fost făcut la Conferințele Club Feroviar 2024, secțiunea de operatorie și material rulant, care se desfășoară la Constanța în perioada 22-23 mai 2024, de către șeful Serviciului Tehnic al Metrorex, Gabriel Sburlan.

”Depoul Străulești, de la capătul Magistralei 4, va deveni operațional de la 1 iunie. Și Depoul Valea Ialomiței de pe Magistrala 5 va deveni operațional până la sfârșitul anului în curs, iar aici se vor putea face reviziile pentru toate trenurile Alstom Metropolis”, a declarat Gabriel Sburlan.

Primul tren Alstom Metropolis destinat Magistralei 5 de metrou, denumit ”Giurgiu”, a sosit la Depoul Berceni luna trecută, iar cel de-al doilea, denumit ”Ilfov”, va veni în România lunea viitoare, pe 27 mai 2024.

M4 s-ar putea duce mai departe de Jilava

O altă informație oferită în premieră de Gabriel Sburlan la evenimentul organizat la Constanța de Club Feroviar a fost că Magistrala 4 de metrou ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Aici, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), a anunțat că vrea să construiască un al treilea aeroport al Bucureștiului.

”Astfel, se vor uni cu metroul trei aeroporturi – Henri Coandă Otopeni, Aurel Vlaicu Băneasa și cel nou din zona de sud a Bucureștiului. Magistrala 4 a fost gândită pentru a decongestiona Magistrala 2, care este suprasaturată și a ajuns la limita capacității”, a mai spus directorul Metrorex.

Ideea construirii unui aeroport la Adunații Copăceni nu este nicidecum nouă. Ea a mai fost vehiculată în perioada în care ministru al Transporturilor era Ludovic Orban, iar terenurile din zonă au fost cumpărate, direct sau prin interpuși, de către fostul rege al asfaltului Nelu Iordache (fost patron al Romstrade și Blue Air).

Cât despre Magistrala 6 de metrou, Gabriel Sburlan a spus că în cursul acestui an vor începe lucrările și la tronsonul 2, de la stația Tokyo (Băneasa Shopping City) până la stația Aeroport Otopeni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati