Metrou la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu: „A fost desemnat câștigătorul contractului”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat într-o postare pe Facebook că a fost desemnat câştigătorul contractului pentru construcţia unei linii de metrou care va face legătura cu aeroportul Otopeni.

Potrivit ministrului, noua linie de metrou va avea şase staţii şi va face legătura între staţia Tokyo (Băneasa) şi aeroportul Otopeni.

Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, iar lucrările vor dura 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Noua linie de metrou va face parte din Magistrala 6, care va avea o lungime totală de 14,2 kilometri.

Câştigătorul contractului este GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş., o asociere de constructori şi proiectanţi din Turcia. Potrivit datelor de pe site-ul oficial al companiei turce, aceasta a mai câştigat şi construit linii de metrou în Istanbul, Varşovia sau Ankara.

Linie de metrou la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu: "A fost desemnat câștigătorul contractului"

 

„A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA).

Finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km.

Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou”, a scris Sorin Grindeanu în postarea de pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati