Metroul bucureștean se extinde spre județul Ilfov, prin deschiderea stației Tudor Arghezi, arată președintele CJ Ilfov

Metroul bucureștean se extinde spre județul Ilfov, prin deschiderea stației Tudor Arghezi, pe linia M2, precizează președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Potrivit sursei citate, noua stație aduce metroul mai aproape de ilfovenii din Popești-Leordeni și comuna Berceni, oferind o alternativă rapidă de transport și celor din alte localități din împrejurimi.

De asemenea, parcarea de tip park&ride aflată lângă stație permite locuitorilor din această parte de județului Ilfov să își lase mașina aici, pentru a continua călătoria cu metroul.

Stația ce poartă numele marelui poet este încă un nod de conectare a transportului public din regiunea economică București-Ilfov.

Noul punct de acces în rețea metroului va contribui la dezvoltarea zonei, oferind investitorilor un element fundamental pentru creșterea potențialului comercial și rezidențial.

”Cei care locuiesc în apropierea acestei stații și care lucrează în București vor ajunge mai repede la muncă și înapoi acasă. Deci, vorbim de o economie de timp și de bani. Dezvoltăm real regiunea București-Ilfov, pentru că o nouă stație de metrou va duce automat la apariția investitorilor în zonă”, a declarat Thuma, prezent la evenimentul de inaugurare a stației de metrou.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati