Metroul de Otopeni: Metrorex primește autorizația de construire pentru Lotul 1.2 al Magistralei 6

Metrorex a primit autorizația de construire pentru Lotul 1.2 al Magistralei 6 de metrou, marcând un pas important în avansarea Proiectului „Magistrala 6. 1 Mai – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”, potrivit unui comunicat de presă, potrivit economedia.ro.

„Acest segment, denumit Secțiunea Nord, va lega capitala României de principala poartă aeriană, Aeroportul Internațional Henri Coandă, asigurând astfel o conexiune vitală în cadrul rețelei de transport european (TEN-T). Lucrarea este realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA, în baza contractului de proiectare și execuție lucrări de structură de rezistență semnat cu Metrorex S.A. pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Stațiile Tokyo și Aeroport Otopeni.  La acest moment Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA elaborează Proiectul Tehnic de Execuție necesar pentru emiterea Ordinului de Începere a Execuției Lucrărilor”, transmite Metrorex.

Segmentul de nord, Lotul 1.2, se întinde pe o distanta de 7,6 kilometri incluzând stațiile Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni. Acest traseu va include, de asemenea, șase segmente de interstații: Tokyo – Washington, Washington – Paris, Paris – Bruxelles, Bruxelles – Otopeni, Otopeni – Ion I.C. Brătianu, și Ion I.C. Brătianu – Aeroport Otopeni.

„Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, proiectarea și execuția secțiunii Nord fiind finanțată de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potențial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur și eficient. De asemenea, siguranța în trafic se va îmbunătăți semnificativ.

Reamintim că Metrorex a relansat în luna iulie licitația pentru arhitectura, șina și instalațiile Magistralei M6. Valoarea estimată a contractului este de 1,66 miliarde lei, fără TVA, iar durata estimată a contractului este de 44 de luni.

Obiectul contractului sectorial îl reprezintă achiziția serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție pentru lucrări de arhitectură, compartimentări, finisaje, instalații electromecanice, telecomunicații cale de rulare, inclusiv șina a 3 a și fir de contact aerian în toate stațiile de pe Magistrala 6 1 Mai – Aeroportul Internațional Henri Coandă. Sursele de finanțare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati