Metroul SA a câștigat contractul pentru proiectarea liniei de tramvai care va străbate Piața Unirii și a liniei de 10 kilometri peste Dâmbovița între Berceni și Pantelimon

Proiectantul Metroul SA a câștigat contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate realizării unei linii de tramvai care să străbată Piața Unirii (legătura între liniile 21 și 32 ) și o altă linie cu o lungime de 10 kilometri între cartierele Berceni și Pantelimon, a anunțat joi primarul general Nicușor Dan, scrie economedia.ro.

Licitațiile au fost lansate în 2022, iar în septembrie PMB a primit două oferte de la proiectanții Metroul SA și Intergrup. Este un pachet cu patru loturi pentru extinderea liniilor de tramvai cu o lungime totală de 15 kilometri, primele două loturi fiind câștigate de Metroul SA, iar loturile 3 și 4 de Intergrup. Toate cele patru loturi au o durată de realizare a studiilor de fezabilitate de 9 luni, a explicat Nicușor Dan.

„Am atribuit contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului.

Procedura de achiziție publică a fost împărțită în patru loturi.

– Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, prin care se va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.

Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

– Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 3.977.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

– Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.276.041,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

– Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni”, a declarat Nicusor Dan.

Și Primăria Sectorului 2 vrea să realizeze o linie de tramvai (metrou ușor) de 12 kilometri între Pantelimon și Pipera.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati