Mihai Bendeac și mama sa au donat, împreună cu Editura Bookzone, 200.000 de euro spitalului Fundeni

0
1882
mihai-bendeac
Foto: Facebook / Mihai Bendeac

Mihai Bendeac a donat toate încasările obținute din cartea sa, “Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama”, suma ridicându-se la 200.000 de euro. Actorul s-a alăturat campaniei demarată de Codin Maticiuc – Spitale publice din bani privați – și a decis ca toți banii pe care îi primește din vânzarea biografiei pe care a scos-o pe piață, anul trecut, să fie folosiți pentru renovarea spitalelor din România.

Cartea este scrisă împreună cu mama sa, Emilia Bendeac, și, în urma vânzării ei, actorul nu a oprit nici măcar un leu.

“Iată DOVADA ca Mihai Bendeac e nebun. Donația lui împreună cu distinsa sa mamă, Emilia Bendeac, și editura Bookzone a ajuns la 200.000 de euro.

Mihai s-a alăturat inițiativei mele #spitalepublicedinbaniprivati încă de când lucram doar la renovarea Fundeni. Acum că facem și spitalul din Piatra Neamț a luat-o razna de tot. Cheltuie mai mulți bani pe renovarea spitalelor din România decât o face pentru el sau familia lui.”, a dezvăluit Codin Maticiuc pe Facebook.

Mihai Bendeac: ”Mulțumim celor care au achiziționat cartea. Dacă au mai și citit-o, recunoștința noastră crește exponențial”

Mihai Bendeac spune că o donație poate provoca o bucurie ”infinit mai mare decât achiziționarea unor pantofi scumpi”, sperând că din vânzarea cărții „Jurnalul unui burlac. Conversații cu mama” – dar și din vânzarea următoarei cărți – să se poate ajunge la nu mai puțin de 1 milion de euro donați.

“Întotdeauna am crezut că o donație îți poate provoca o bucurie infinit mai mare decât achiziționarea unor pantofi scumpi. Așadar, motivul pentru care voi continua pe acest drum este egoist: îmi provoacă plăcere. Sunt prea egocentrist ca să mă pot suspecta de generozitate. În orice caz, sper ca din vânzările acestei cărți, din vânzările următoarei cărți și din cei 20% pe care îi donăm din campaniile online, să putem ajunge cât mai repede la un milion de euro donați. Mulțumim celor care au achiziționat cartea. Dacă au mai și citit-o, recunoștința noastră crește exponențial”, a declarat Mihai Bendeac, potrivit gandul.ro.

Emilia Bendeac: ”Nu m-aș fi gândit acum un an că se va atinge o astfel de sumă”

“De când mă știu, îmi place să ofer. Menționez că, inclusiv atunci când cumpăr cadouri, nu am niciodată răbdare să aștept până în ziua când persoana împlinește un număr de ani sau până la Crăciun și mai mereu le înmânez înainte. Nu m-aș fi gândit acum un an că se va atinge o astfel de sumă. E ireal! Sunt foarte fericită!” a declarat și Emilia Bendeac.

200.000 de euro au fost donați Spitalul Fundeni, banii provenind din încasările rezultate din vânzarea unui număr record de peste 60.000 de exemplare ale renumitei cărți. Mulțumirile nu merg doar către autori, ci și către toți iubitorii de carte fără de care toate acestea nu ar fi fost posibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.