Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria București, împreună cu jurnalistul Sergiu Mihalcea, au inaugurat un exponat de dimensiuni uriașe în cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: Casa Radio, clădirea-mastodont care a fost abandonată de toate administrațiile Bucureștiului de după 1990.
Mihai Enache a subliniat incompetența administrațiilor locale pe parcursul a 34 de ani, în care clădirea a fost lăsată în paragină, suferind deteriorări continue.
„Clădirea a fost construită în ultimii ani ai regimului comunist și a fost finalizată într-o proporție considerabilă, inclusiv cu geamuri. Ce s-a întâmplat după 1990 ne-a costat foarte mulți bani. Terenul de 10 hectare și clădirea au fost concesionate unor investitori străini, care nu au putut demara planurile de dezvoltare din cauza funcționarilor statului român, care cereau șpăgi pentru deblocarea unor proiecte. Singurele lucrări realizate au avut loc până în anii 2000, incluzând câteva demolări parțiale, însă ulterior totul s-a oprit. Au trecut 20 de ani de la semnarea concesiunii, iar clădirea a rămas abandonată. Statul român are în posesia sa această clădire pentru că drepturile de concesionare nu conferă drepturi de proprietate. În aceste circumstanțe, statul român ar fi trebuit să preia clădirea și să finanțeze proiecte folosindu-se de această structură, care pare foarte solidă. Aici ar putea fi amenajată o sală de spectacole imensă, o necesitate majoră pentru București, în afara celei deja bine-cunoscute, Sala Palatului.
- Probabil, dacă clădirea nu ar mai exista, ar fi mult mai ușor de preluat pentru alte tipuri de interese, și din acest motiv este lăsată să cadă de la sine.” , a declarat Mihai Enache.
„Această clădire este rezultatul unei mari escrocherii asociate cu numele domnului Miron Mitrea, conform informațiilor din 2005. În timpul mandatului său ca ministru al Transporturilor, au fost încheiate acorduri de tip parteneriat public-privat cu firme private. Niște șmecheri din străinătate au plătit niște politicieni corupți, facilitând astfel aceste parteneriate. Firmele implicate în aceste acorduri aveau fie sediul în Insulele Virgine, fie în Londra.”, a afirmat Sergiu Mihalcea.
Prin intermediul Muzeului Risipei Banului Public, Mihai Enache a prezentat mai multe proiecte care au absorbit sume semnificative din bugetul public al orașului. Aceste proiecte includ: trotuarul rulant pentru stația intermodală Basarab – Gara de Nord, patinoarul Mihai Flamaropol, infochioșcurile turistice, Curtea Domnească, tribuna complexului sportiv Iolanda Balaș-Soter, blocurile sociale din prelungirea Ghencea, fosta policlinică Morarilor și spitalul Covid din Pipera.