Mihai Neamţu şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 3

0
77

Politicianul Mihai Neamţu şi-a depus joi candidatura, din partea Partidului Mişcarea Populară, pentru funcţia de primar al Sectorului 3.

“Avem o echipă sufletistă și dedicată la PMP Sectorul 3. Azi am depus dosarul de candidatura la Primărie (după ce zilele trecute am strâns ultimele semnături în Parcul IOR). Pășesc cu încredere în această nouă etapă a carierei mele politice, fiind convins că arta, cultura și spiritualitatea reprezintă componente esențiale pentru viața bucureștenilor. Vom construi în Sectorul 3 Muzeul Dictaturii Comuniste care va reflecta și suferința basarabenilor din perioada stalinistă. Suntem datori să-i dedicăm poetului național Mihai Eminescu o casă memorială în Centrul Vechi, pe strada Lipscani. Aici, în Capitală, Eminescu și-a compus o mare parte din opera jurnalistică și literară”, a anunţat Mihai Neamţu.

El a adăugat că arta contemporană și industriile creative merită sprijinite prin vernisaje sau ateliere de creație, iar tinerii artiști trebuie ajutați pentru a găsi spații de creație în piețe sau piațete prost utilizate.

“Vom identifica ateliere de lucru în squaturi dedicate. Așa cum Berlin s-a ridicat prin arta contemporană, Bucureștiul merită o viață culturală de mare ținută: târguri internaționale, cinematografe de grădină și festivaluri pentru cinefili. În egală măsură, mă angajez să sprijin libertatea religioasă, școlile confesionale, dar și prezența în școli sau închisori a preoților, a pastorilor și a laicilor creștini. Vom susține finalizarea lucrărilor la Catedrala Națională – un deziderat al Regelui Carol, un simbol de continuitate pentru creștinismul răsăritean, dar și un reper de frumusețe artistică pentru românii sătui de urâțenie, kitsch sau proiecte neterminate”, a spus politicianul.

Mihai Neamţu a subliniat că Bucureştiul “nu este al baronilor locali, al clanurilor interlope sau al grupurilor de interese, ci al oamenilor care-l locuiesc, care-l îngrijesc și care-l iubesc”. “Noi suntem mișcarea, noi facem schimbarea. București: Capitala românilor fericiți”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.