Mihai Şora va fi înmormântat astăzi. Slujba religioasă va avea loc la Biserica Albă, de la ora 13:00

Noaptea trecută cei care au dorit să-și ia rămas bun de la Mihai Şora au trecut pe la Biserica Albă din Capitală. Acolo a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al filosofului. Lăcaşul de cult nu a fost ales întâmplător, era locul pe care Mihai Şora îl numea „Biserica inimii mele” și în care obișnuia să vină pentru a se ruga. 

Regretatul eseist va fi înmormântat la prânz cu onoruri militare în cimitirul Bellu din Capitală.

Luni seară însă, sicriul a fost depus la Biserica Albă, pe care Mihai Şora o numea „biserica inimii sale”, potrivit StirileProTV.

Până târziu în noapte, pe la căpătâiul lui s-au perindat oameni care l-au apreciat şi au vrut să-i aducă un ultim omagiu.

Ultim omagiu pentru Mihai Șora

Sute de oameni care l-au cunoscut pe filosoful Mihai Șora au trecut să-i aducă un ultim ogagiu. L-au întâlnit fie la Academia Română, fie la proteste în Piața Victoriei sau chiar la Biserică Albă, unde participa la sjubă în fiecare duminică.

Filosoful a fost o figură emblematică în Piața Victoriei, acolo unde – în ultimii ani – s-au dus luptele societății civile pentru adevăr. Cei alături de care își dădea întâlnire „la girafă„, în fața Muzeului Antipa, în timpul protestelor, au aprins acum candele și i-au lăsat mesaje emoționante.

Până în ultimele sale zile, Mihai Șora a avut o viață activă. La 106 ani încă participa la evenimente și, de curând, a călătorit.

În 5 februarie era în aeroport, când un angajat l-a poftit să treacă pe la intrarea diplomaților, dar a refuzat politicos.

Anul trecut, filosoful a trecut prin momente grele după ce l-a pierdut pe Andrei, unul dintre cei trei copii ai săi.

Despre ziua în care va pleca spre nemurire, Mihai Şora spunea, nu cu mult timp în urmă: „Nu mă gândesc la ea. Am totală încredere că totul va fi bine. Știu că va veni”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati