Mihnea Costoiu a fost ales rector al Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti

0
314
Universitatea Politehnica
Foto: Facebook / Universitatea Politehnica

Astăzi, Mihnea Costoiu a fost ales rector al Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti. Acesta a obținut un procent semnificativ de voturi față de contracandidații săi. 

„După un proces electoral transparent, anunţăm că Mihnea Costoiu a obţinut majoritatea voturilor, cu un procent de 84,33%, devenind astfel noul rector al Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti. Prezenţa la vot a fost una covârşitoare, având un procent de 92,75% dintre alegătorii eligibili. Rezultatele alegerilor au fost validate în cadrul şedinţei Senatului Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, confirmând astfel legitimitatea şi legalitatea procesului electoral. Senatul, ca organ reprezentativ al comunităţii academice, a avut un rol esenţial în garantarea integrităţii alegerilor şi a validat rezultatele acestora”, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ, transmis vineri AGERPRES.

Potrivit comunicatului, Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti a marcat un moment important în istoria sa, odată cu finalizarea primelor alegeri pentru conducerea instituţiei, desfăşurate pe data de 14 decembrie. Procesul electoral a fost marcat de participarea a trei candidaţi.

„Acest scrutin reprezintă un moment semnificativ pentru Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, devenind primul exerciţiu democratic de acest gen după fuziunea cu Universitatea din Piteşti. Rezultatul acestei fuziuni a dus la formarea unei instituţii academice puternice, angajată în excelenţă în domeniul ştiinţelor şi tehnologiei”, mai transmite sursa citată.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.