Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, cu ocazia Zilei Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României în Statele Unite ale Americii, sâmbătă, 11 mai 2024, cu ocazia „EU Open House” (“Ziua Porților Deschise”), cel mai mare eveniment de diplomație publică organizat la Washington de către ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene.
  • Vizitatorii au avut ocazia de a afla informații inedite despre spiritualitate și tradiții în satele românești vizitând expoziția „Between Superstition and God – Life in the Romanian Village”, organizată de HORA – Heritage Organization of Romanian Americans in Minnesota.

De asemenea, publicul a putut urmărească spectacole de muzică și dansuri populare tradiționale românești susținute de Carpathia Folk Dance Ensemble și Andreea Rebaltescu, în cadrul cărora au fost antrenați și vizitatorii care au avut ocazia să învețe pașii de dans. De un succes aparte s-a bucurat expoziția oenologică, în cadrul căreia au fost prezentate o serie de vinuri românești premiate internațional, dar și degustarea de produse culinare românești unde vedete au fost celebrii mititei.

  • “Plini de curiozitate şi de admirație au fost prietenii noștri americani care au trecut pragul ambasadei anul acesta. Ei au putut afla o mulțime de lucruri despre obiectivele turistice din România, tradițiile culturale și istoria țării noastre, dar cel mai mult i-a uimit bucătăria românească. Ziua Porților Deschise, prin care celebrăm Ziua Europei, este o ocazie unică de a prezenta România prietenilor noştri americani de care ne leagă o lungă și trainică prietenie”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati