Mii de firme din Sectorul 6, premiate de Camera de Comerț și Industrie București

Camera de Comerț și Industrie București (CCIB) a premiat, miercrui seară, în cadrul galei antreprenorilor, 3.012 firme, de la noi, din Sectorul 6.

Cele mai multe companii activează în domeniul serviciilor (38,8% din total), comerţ (29,8%) şi de cele cu profil industrial (11,6%). 

Construcţiile concentrează 7,5% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 7%, turismul – 3,9%, în timp ce doar 1,4% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit. 

Pentru realizarea unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe au premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

„Sectorul 6 atrage destul de mult capital. Îmi doresc să fim la înălțimea mediului de afaceri. Mă interesează, în principal, să nu fim o piedică pentru mediul de afaceri și să găsească în noi un partener care să fie de ajutor.

Nu avem multe competențe în ceea ce privește investițiile, adică să investim în parcuri industriale sau să aducem business-uri, dar Sectorul 6 atrage destul de mult capital. Ne aflăm în partea de vest a Capitalei, suntem poarta de intrare în București și, pe zona de logistică, retail, stăm destul de bine. 

Avem și corporații mari, IT, producție de mașini, nu ne putem plânge că nu ar fi business, dar îmi doresc să fim la înălțimea mediului de afaceri”, a declarat primarul Ciprian Ciucu la gală.

Edilul, împreună cu președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a premiat companiile cu rezultate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati