Locatarii blocurilor cu bulină, salvați cu truse de prim ajutor în caz de cutremur

Peste 5.800 truse de prim ajutor ar putea fi distribuite în mod gratuit locatarilor imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie Mediafax.

Potrivit proiectului luat în discuție vineri, majoritatea persoanelor care locuiesc în imobile încadrate în clasa I de risc seismic sunt vârstnice, cu posibilităţi reduse de procurare a kiturilor de supravieţuire.

Tocmai de aceea, pentru a veni în sprijinul acestor locuitori ai Capitalei, este necesară distribuirea gratuită a truselor de prim-ajutor. Aceste truse ar urma să conțină un minim de materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în caz de cutremur: produse şi echipamente de strictă necesitate cu care persoanele prinse sub dărâmături pot supravieţui câteva zile (apă, harnă), dar și bandaje, medicamente, dezinfectanţi.

De asemenea, trusele ar urma să conțină mijloace de informare (radio cu dinam), dar şi fluier, lanternă, baton luminos, astfel încât aceste persoane să poată semnaliza faptul că sunt sub dărâmături.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati